Šta je Fabrika Promjene?

Fabrika Promjene je obrazovni projekat usmjeren na razvoj građanskog angažiranja mladih u Bosni i Hercegovini. Cilj je inspirisati mlade i pružiti im kroz neformalnu edukaciju konkretne znanje i podršku da postanu katalizator promjena.

Projekat želi da kroz neformalnu edukaciju pomogne i doprinosi formiranju budućih građana BiH, želi da mlade generacije budu spremne preuzeti odgovornost za budućnost zemlje. Sudionici kroz učestvovanje na raznim izdanjima i aktivnostima Fabrike Promjene imaju mogućnosti da razmotre na koji način sve to mogu, od istraživačkog novinarstva do aktivizma, volontiranja i politike.

Svako izdanje Fabrike Promjene traje jedan dan i uključuju različita predavanja, radionice, rasprave, goste i predavače.

Projekat je direktno podržan od strane bivše potpredsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mire Grgić, rezišera Šemsudin Gegić i profesora na Fakultetu političkih nauka u Banja Luci dr. Ljiljane Krneta. Koordinator projekta je sredjnoskolac Dario Lončarević.

Cilj je omogućiti da što vise srednjoškolaca iz svih djelova Bosne i Hercegovine ima mogućnost pohađati i biti dio Fabrike Promjene. Nakon uspješnih aktivnosti prošlih mjeseci, slijedeće izdanje Fabrike Promjene će se održati u petak 27. oktobra u Mikser House u Sarajevu u suradnji sa Drugom Gimnazijom.

Za vise informacija (program, formular za prijavu itd.) posjeti druge stranice websita i odmah se registriraj za iduću Fabriku Promjene (Sarajevo, Petak 27. Oktobra 2017)

[Za meni, kliknuti u desnom kutu gore]